Nygammalt Kök

Frågor och svar

Vanliga frågor

På den här sidan har vi samlat ett antal frågor som vi ofta får ställt. Om du inte hittar svaren på dina frågor på denna sida är du välkommen att ringa oss eller skriva. Vi hjälper dig gärna.

Gratis hembesök

Kontakta oss idag så kommer vi hem till dig för ett gratis kostnadsförslag.

Brett sortiment

Vi har Sveriges största urval av köksluckor och bänkskivor.

Räntefri delbetalning

Vi erbjuder även räntefri delbetalning upp till 24 månader.

Hembesök

Nygammalt kök arbetar i ett specifikt avgränsat område och det finns en representant i stort sett i hela södra Sverige från Ystad till Jönköping.

Nej, besöket är gratis men du ska kunna få ett ungefärligt pris på din köksrenovering redan per telefon eller mail. Börja alltid med att fylla i formuläret här så får du snabbt kontakt med oss för ett cirkapris. Nästa steg blir hembesöket.

Renovering

Nej! Så gjorde man förr i tiden. Metoden kallas att man kallklistrar en folie över de gamla luckorna. Följden blir att hörnen inte inte blir täta och fukt, fett och matos tränger in under folien och skadar luckan. Den moderna metoden är att luckan hettas upp och folien pressas fast i en vacuumpress.

I pricip ja men man ska uppmärksamma att det oftast finns större eller mindre färg och nyansskillnader. Alla luckor målade , fanerade eller massiva kommer med tiden att ändra sin färg en smula och man kan därför inte få exakt samma nyans. Generellt rekommenderar vi att byta alla luckorna i köket samtidigt.

Vi byter oftast lådorna till moderna rull lådor. Också i de flesta bänkskåp kan man ändra från lucka till grytlådor. Tala med en av våra kökskonsulenter så visar han/hon dig på plats i ditt kök. Vår tandembox är en fullutdrag-låda med inbyggd dämpning Kolla här

Ett eller ett par skåp ordnar vi genom oss men om det rör sig om standard storlekar ska du överväga om inte du själv kan åka till IKEA eller en byggmarknad för att köpa skåpen själv. Oftast är det en kostnadsfråga och får bedömmas från kök till kök. Det viktigaste är att lösningen vi kommer fram till passar Dig som kund.

Generellt kan man säga att massiva träluckor inte existerar. Massivt trä är ett levande material och en massiv lucka skulle med tiden slå sig och bli skev. Antingen är luckan producerad av stavar som är ihop limmade eller olika skikt som limmas samman typ playwood. Vanligast är doch att man gör en ram av trä och i mitten en tunnare skiva av fanerat trä. Den sistnämnda luckan öppnar upp för fukt och smuts i skarvarna och luckan är besvärlig att hålla ren.

Laminat är en pvc plast av samma typ som man tillverkar pergogolv av. Det är stor skillnad på olika laminatkvaliteter och Nygammalt kök har valt en tjockare sort och av högsta kvalitet. Vår erfarenhet säger att de tunnare sorterna slits snabbare och åldras i färg och mönster.
Faner är ett mycket tunt skikt trä. Detta tunna trä-skal limmas ovanpå en lucka av spånskiva eller MDF. Desvärre är träfaneret känsligt för slitage men skall skötas som en massiv trälucka med olja eller vax etc.
Nygammalt kök arbetar och har avtal med de bästa bänkskive fabrikerna. Du kan välja bänkskiva i massor av olika material och vaskar från de flesta tillverkare. Allt blir skräddarsytt med underlimmad vask och givetvis monterat av oss Nygammalt kök har också ett bra samarbete med norra Europas största tillverkare av stenskivor som tar ansvar för såväl uppmätning, transport och montering.

Utförande

Eftersom det finns många olika lucktyper och det ena köket inte liknar det andra, är det svårt att ange ett pris. Skall det dessutom väljas en bänkskiva är det större skillnad beroende på vilken vask och om det är sten eller laminat som material. Ett genomsnittligt luckbyte ligger på ca 17.000-26.000. Bänkskivor måste offereras separat. Vi mäter ditt kök kostnadsfritt och lämnar en offert direkt på plats. Det kostar inget. Ring oss på 040-510 540, e-posta oss info@nygammaltkok.se

Oftast tar monteringen 4-8 timmar. Ett luckbyte går snabbt men skall även bänkskivan bytas tar det lite längre tid. Det är sällan en montering tar längre tid än en arbetsdag. Helkök ca en arbetsvecka.

Om du inte vill så behöver du inte men vi rekommenderar att du själva , för att spara pengar, avmonterar de gamla luckorna och gångjärnen från skåpen. Lådorna avmonterar du och även skenorna. Du behöver bara tömma de skåp som vi ska montera lådor i. Du ombesörjer bortforsling av det gamla. Observera att vi inte utför el, vvs, målning eller spacklingsarbete. Däremot kan vi genom våra kontakter oftast förmedla dessa tjänster.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare