KÖKSTRENDER 2022

4 Starka trender och snygga nyheter för köket!

kökstrender

Naturen flyttar in i hemmet, hållbarhet är ett kärnvärde och utrymmet ska vara multifunktionellt. 
Det är några av trenderna som kännetecknar kökstrender 2022. Både coronapandemin och klimatförändringarna sätter ett gediget intryck på kökets inredning och på tidens köksdesign.

 

Kökstrend 1 2022: Klassisk trivsel med flexibilitet

Vi vill ha kök som både får oss att må bra och som fungerar för växlande behov. Smarta lösningar, hållbara material - och klassisk skönhet! Coronapandemin och medföljande avstängningar och restriktioner har gjort att vi spenderar mycket mer tid hemma, där vårt arbetsliv nu på allvar också har flyttat in. Därför måste köket vara multifunktionellt. Den ska kunna utgöra ramarna för inte bara matlagning och middag, utan även läxor och hemundervisning.

Kökstrend 2 2022: Hållbarhet är ett kärnvärde

Äntligen har hållbarhet blivit en samlingspunkt i många aspekter av livet. Det gäller i matlagning, och det gäller i vår inredning. De kommande årens kökstrender kommer också att ha hållbarhet som ett naturligt inslag – både vad gäller material och kökets funktionella design. I de dominerande kökstrenderna 2022 kommer det till uttryck i både material, former och färger. Organiska material, mjuka och runda former och jordfärger hör till trenderna inom köksdesign. Ett tips är att använda djupare nyanser av samma kulör med mjuka övergångar till ljusare eller mörkare toner.

Kökstrend 3 2022: Naturen flyttar in i hemmet

Vi fortsätter att inspireras av naturens närvaro och lugn, både i materialval och kulörer. Att sätta en personlig prägel på köket blir mer och mer viktigt och då kombinerat med nytta och multi-funktionalitet. 

Kökstrend 4 2022: Minimalism tillbaka i köket

Samtidigt som naturen fortsatt förblir en viktig del av kökets autenticitet och harmoni får även minimalismen återvända under 2022. Det vita köket balanseras med andra avskalade färger och samsas med varma träfiber och bänkytor i sten. Efter en längre tid i hemmakontoret vill vi inte längre ha ett överflöd av saker, utan vi investerar gärna i färre produkter med lång livslängd och fler användningsområden, i sin enkelhet.