TIPS FÖR ATT FRÄSCHA UPP DITT KÖK

Det behöver varken vara dyrt eller besvärligt

Många står i valet att renovera sitt kök. Oftast är det inget direkt fel på köket så som skåp, stommar eller möbleringen/placeringen av dessa, men man har en önskan om förändring, uppfräschning och förnyelse. Det kan också vara så att köket är slitet på ytbeläggningar, luckorna, gångjärnen och handtagen. Kanske glider inte lådorna så bra längre och kanske har bänkskivan blivit repig.

Ska man då riva ut allt för att montera in ett helt nytt kök på exakt samma plats som det gamla när man kan behålla det som är bra och bara byta ut det som är gammalt, slitet och omodernt?

Dessutom till mindre än en tredjedel av priset. Luckor och fronter tillverkas måttbeställda med millimeterprecision och kan fås i en uppsjö av färger och utseende. Och det går snabbt, mycket snabbt. Själva monteringsarbetet brukar klaras på dagen  och om bänkskivan ska bytas, ett par timmar till. Köket är färdigt på bara en dag nästan alltid.

Byt ud köksluckorna

Nya luckor till gamla skåp är ett enkelt och billigt sätt at få ett helt "nytt" kök. En ny färg, en annam lucktyppeller ett byte från luckor med handtag till handtagslösa luckor ger en märkbar fornyelse av köket. Allt som krävs är att de nya luckorna har samma mått som de gamla. 

Välj nya handtag

Nye håndtag til luckorne ger en tydelig effekt på kökets stil og kostar intet mycket. Effekten kan uppnås med andra former, storlekar eller material. Det enda du behövertänka på när du väljer nya handtag är att de skal kunna monteres i de hål där de gamla handtag satt, så att köksluckan förblir intakt. 

Förnya din förvaring

Få mer förvaringsplats med öppna hyllor i en avskalad och industriell design. Det är ett enkelt sätt ätt förnya köket, dör du till exempel kan få mer förvaring med en kökstrolley eller väggramer i rå stil. 

Vi kan även plocka bort en lucka i bänkskåpen för att ersätta den med moderna grytlådorna som blivit populära de senaste åren. Eller varför inte montera en modern sopsortering i vaskskåpet. En ny hörnkarusell eller ett skafferiutdrag? Vi har det hela!